Okulumuzun Tarihçesi

09.02.2018 380

Samandöken İlköğretim Okulu 1947 yılında yapılmış olup, 5 derslikli yapılan okul ihtiyaçlara cevap veremediği için ikinci bir okul yapımına 1979 yılında başlanmıştır. İki okulunda aynı bahçede yapılması bahçe alanını daralttığı için eski okul sökülüp bahçe alanı genişletilmiştir. Ortaokul 1987 yılında köyün mahallesinde yaptırılmıştır. Daha sonra ek derslik yapımı düşünülmüş ancak mahalle ile köy arasındaki uzaklığın fazla olduğu düşünülerek vazgeçilmiştir. Köy ile mahalle arasında münhal bulunan 1350 m2 lik okul arazisi üzerine 300 m2 lik bir kısma 2010 da 3 katlı, kaloriferli ,9 derslikli ve çok amaçlı salonu olan bir okul yapılmıştır. Okulumuzun ismi daha sonra MEB tarafından Şehit Er Gültekin Saraç İlköğretim Okulu olarak değiştirilmiştir.